Πέμπτη 27/6, 10 π.μ. στη Σύγκλητο

Με την ανακοίνωση του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δημιουργήθηκε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης πανελλαδικά που επέφερε ισχυρούς τριγμούς στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Προς αποφυγή της αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού και με το φόβο των εκλογών, πραγματοποιήθηκε ανασχηματισμός της κυβέρνησης ύστερα από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Σκοπός του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η εφαρμογή όλων των πολιτικών δεσμεύσεων προς την τρόικα, όπως αυτά απορρέουν μέσα από τα μνημόνια. Αυτά στο αμέσως επόμενο διάστημα αφορούν απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και συνολικά τη διάλυση των δημόσιων αγαθών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της πολιτικής αυτής, εκτός του κλεισίματος της ΕΡΤ, αποτελούν η επίθεση τόσο στην υγεία όσο και στην παιδεία. Στην παιδεία η επίθεση εντάθηκε το τελευταίο διάστημα με την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν αυτοί αντέδρασαν στις απολύσεις που προετοίμαζε η κυβέρνηση μέσω του πολυνομοσχεδίου. Επίσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η κατάσταση δε διαφέρει πολύ. Μόνο μέσω προεδρικών διαταγμάτων ανακοινώθηκε η συγκρότηση/ συγχώνευση/ κλείσιμο τμημάτων, σχολών αλλά και ολόκληρων ΑΕΙ – ΤΕΙ. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδίου Αθηνά, όπως αυτό απορρέει από τους προηγούμενους νόμους Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου και τη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης τα οποία ήρθαν για να εγγυηθούν το προχώρημα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

Κομμάτι της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αποτελεί η είσοδος ιδιωτικο-οικονιμκών κριτηρίων φοίτησης, καθώς και επιχειρήσεων – manager στην λειτουργία του πανεπιστημίου. Τα παραπάνω δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά έρχονται να επιβεβαιωθούν αύριο:

Πέμπτη 27/6, στις 10 το πρωί στην αίθουσα Συγκλήτου, συνεδριάζει η Αναπτυξιακή Εταιρεία για τον απολογισμό και προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου με θέματα όπως:

  • Εγγραφή ανά 6μηνο στη σχολή (για αρχή 5ε) -Αύξηση ενοικίου Φοιτητικής Εστίας (κατά 15ε στο Παν/μιο)
  • Εγγραφή για τη λέσχη σίτισης (άγνωστο ποσό)
  • Η Αναπτυξιακή Εταιρία μετέχει στο Τεχνολογικό Πάρκο, στο οποίο συμμετέχουν και άλλες επιχειρήσεις, με σκοπό να προωθηθεί η δράση τους μέσα στο Πανεπιστήμιο, και έχει ανάμιξη στη διαχείριση των οικονομικών του Πανεπιστημίου.

Για άλλη μια φορά επιχειρούνε εν μέσω καλοκαιριού να εφαρμόσουν πτυχές του νόμου-πλαίσιο, ποντάροντας στην αντικειμενική αδράνεια συλλογικών διαδικασιών. Παρόλα αυτά το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει μάχες για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και των φοιτητικών παροχών και πατώντας πάνω σε αυτά τα κεκτημένα καλούμε αύριο στις 10πμ στην αίθουσα της συγκλήτου, για να μπλοκάρουμε την επιβολή αντιτίμου στη σίτιση –στέγαση και φοίτηση συνολικά. Χρειάζεται να συνδεθούμε με όλους τους υπόλοιπους κοινωνικούς αγώνες στην κατεύθυνση ανατροπής της πολιτικής της Κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΑΑΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: