για το σχήμα

Επειδή επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση του φοιτητικού κινήματος συμμετέχουμε στις διαδικασίες ενός πανελλαδικού δικτύου ανεξάρτητων αριστερών σχημάτων που φέρει την ονομασία Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ). Το δίκτυο των ΕΑΑΚ ανεξάρτητα απο κρατικούς μηχανισμούς, δρά στον κοινωνικό χώρο του πανεπιστημίου αλλά και έξω απ’ αυτόν.

Σχήμα: ζωντανή ανεξάρτητη συλλογικότητα και όχι κλειστή παράταξη. Γιατί στην κυνική μονοχρωμία των επισήμων παρατάξεων αντιπαραθέτουμε την πολυτασικότητα και την αμεσοδημοκρατία. Γιατί δεν συμμεριζόμαστε τη λογική παράταξης που ουσιαστικά αποτελεί ιμάντα στείρας μεταβίβασης της οποιασδήποτε κομματικής γραμμής.

Θέλουμε να είμαστε μια αριστερή κίνηση που θα παλεύει για την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων, στο πανεπιστήμιο αλλά και στην κοινωνία, παλεύοντας παράλληλα για τη βελτίωση των όρων που σπουδάζουμε και θα δουλέψουμε αύριο.

Το IRA δημιουργήθηκε από ανάγκη για πολυμορφικότητα και υγιή συνδιαμόρφωση στο εσωτερικό ενός σχήματος παραμένοντας ανοιχτό σε ιδέες και δράσεις οποιουδήποτε φοιτητή ή φοιτήτριας θέλει να συνθέσει μαζί μας.

Σχολιάστε